Vijf jaar De Info Deler

Wat is er sinds de oprichting van De Info Deler gebeurd? Na de lancering van de website van De Info Deler op 8 januari 2012 en de blog op 30 maart 2012 zijn vele artikelen van De Info Deler verschenen. Aan de randvoorwaarden zoals beschreven in het idee achter De Info Deler is grotendeels voldaan: een gratis website via Webnode, een eigen domeinnaam via Webreus, een interactieve blog op Blogger, 100% van de verdiensten met Google Adsense en synergie tussen blog, website en social media. Een analyse van 5 jaar De Info Deler.

Tijd voor een feestje

Natuurlijk is vijf jaar een mijlpaal en is er veel bereikt. De kritische blik van De Info Deler betreft echter ook een analyse van het eigen verleden en wel met een oog op een succesvolle toekomst.

Gratis website via Webnode

Inmiddels is de website via Webnode opgeheven en zijn/worden de geschreven artikelen verplaatst naar Blogger. Zo kleedt de van origine Tsjechische websitemaker de gratis versie van het Content Management Systeem (CMS) steeds verder uit en werden problemen ondervonden in het systeem:
 • Via Webnode is een gratis website opgezet met een gratis verwijzing naar een geregistreerde domeinnaam bij Webreus. Voor het gebruik van een eigen domeinnaam moet nu worden betaald;
 • De beschikbare bandbreedte blijkt onvoldoende om de website uit te kunnen bouwen. Als je zelf werkt aan de website wordt de bandbreedte al bijna volledig verbruikt en word je gedwongen een servicepakket aan te schaffen;
 • Voor de minste ondersteuning moet nu een servicepakket worden gekocht;
 • Er kan geen gratis back-up worden gemaakt;
 • Problemen met vastlopen van systeem, waarbij bijvoorbeeld CSS- of html-codes niet kunnen worden aangepast;
 • Websites ongevraagd 'uit de lucht' worden gehaald als gevolg van vermeende spam;
 • Wijzigingen in opmaak zijn niet veilig uit te testen, aangezien er geen back-up kan worden gemaakt;
 • Artikelen worden alleen gevonden, wanneer publicatie van artikel bekend wordt gemaakt via social media. In tegenstelling tot De Info Deler: Infoteur, waar artikelen eerder gevonden worden;
 • Inkomsten via Google Adsense zijn nagenoeg nihil.

Een eigen domeinnaam via Webreus

Prima organisatie. Al wordt helaas ook bij ondersteuning voor invoeren van dns-instellingen van andere website server steeds vaker met het vingertje naar de betreffende web builder verwezen. Dit is lastig, zoals bij Blogger, aangezien je niet alle vragen op hun site kan vinden. Het Blogger Forum kan helpen, maar is veelal Engelstalig.

Een interactieve blog op Blogger 

De blog op Blogger van Google werkt eenvoudig en heeft vele mogelijkheden, natuurlijk ook Google gerelateerd. De domeinnaam van De Info Deler is ondertussen van de website bij Webnode naar de website op Blogger verhuisd. Wat betreft de interactie zal wellicht e.e.a. nader bekeken moeten worden. Het hangt natuurlijk ook af van het onderwerp van artikel of blog of interactie nodig of gewenst is. Het plaatsen van een reactie op artikel of blog, het volgen per mail en delen van link op social media zijn in ieder geval een optie.

100% van de verdiensten met Google Adsense

Bij zowel Webnode als Blogger ontvang je 100% van de verdiensten met Google Adsense. Je website of blog moet dan wel gevonden worden. Een website met een eigen domeinnaam via Webnode bleek weinig op te leveren. Met Blogger, een dienst van Google lijken vooralsnog betere resultaten te kunnen worden behaald.

Synergie tussen blog, website en social media

Berichten over artikelen op social media als Facebook, Google+, Instagram, Pinterest en Twitter leiden de lezers naar (voormalige) website en blog van De Info Deler. De synergie tussen blog en social media staat waarschijnlijk buiten kijf. De vraagt blijft hoe zo effectief mogelijk hiermee om te gaan. Vooralsnog lijkt de overgang van website en blog naar enkel een blog van De Info Deler een goede keuze.

Website op InfoNu

De website van De Info Deler op InfoNu blijkt ondertussen het meest stabiel en geslaagd. Nadeel is wel dat de inkomsten van advertenties bij artikelen slechts 50% opleveren.

De Info Deler blijft je op de hoogte houden en zich inzetten voor het interactief delen van informatie.

@ De Info Deler

 

Reageer onderaan de pagina op de blog 'Vijf jaar De Info Deler'

1 opmerking:

 1. Gefeliciteerd! Ik volg je al sinds het begin. En vind je artikelen zeer interessant.

  BeantwoordenVerwijderen

Statcounter

Copyright De Info Deler