Curieus nieuw op De BazaarVanaf 28 oktober vindt Curieus, de nieuwe overdekte markt van De Bazaar plaats. Iedere laatste zondag van de maand vindt u op deze markt in de Grand Bazaar vele verzamelobjecten als kunst, antiek, brocante, vintage en curiosa.

De Bazaar
Elk weekend kunt u voor een prikkie een bezoek brengen aan de Beverwijkse Bazaar. Daar is enorm veel te zien en te beleven. U kunt er uren rondstruinen, koopjes inslaan en heerlijk eten. Een impressie van De Bazaar.

Grand Bazaar
Hier lijken de aanbieders van grote voorraden te staan. U kunt er zeker terecht voor aantal (sinterklaas)cadeaus. Hier vindt u gigantisch veel (leren) jassen, cosmetica en speelgoed, zoals radiografisch bestuurbare helikopters in alle soorten en maten. Maar ook voor mobieltjes kunt u hier goed terecht. Ook zijn er voldoende horecagelegenheden. Maar voordat u kiest, loop dan even verder naar Hal 30.

Hal 30
Hier zijn enorm veel eettentjes en genoeg gelegenheid om te zitten. Veel concurrentie is er niet, maaltijden worden aangeboden voor één prijs: 7 Euro. Maar des te meer keuze is er. Ook is er – zo lijkt het - een nagelstudio-straat, waar de – de benaming zegt het al – alle nagelstudio’s lijken te zitten. Loopt u door tot aan het eind dan komt u bij de Oriëntaalse supermarkt ‘Amazing Oriental’ die haar naam ook waar maakt. Ze hebben alles: van noodles tot ingevroren zeesalade, speciale groenten (waarvan veel voor de Nederlander onbekende, behalve dan misschien de zoete aardappel) tot sake en garnalen tot kokosdrankjes.  Alleen deze zaak is bij wijze van spreken al een bijzondere ervaring voor de ‘gewone’ Nederlander.  En dan uiteraard op naar de Oosterse Bazaar.

Oosterse Bazaar
Deze (gratis) bazaar lijkt eigenlijk het meest op een Oosterse markt. Hier kunt u – natuurlijk ook afhankelijk van het seizoen - goedkope groenten kopen, zoals Turkse lichtgroene en groene zoete paprika’s en zoete maïs. Er zijn vele kraampjes met talloze soorten olijven, kruiden, gedroogde vruchten of noten. Maar u kunt u er ook terecht voor sieraden of de koran. Probeert u eens de Turkse pizza met sla en een kopje Turkse thee. U heeft gelijk gegeten en kunt voldaan weer naar huis. Het lijkt alsof u even met vakantie bent geweest.

Maar er is nog veel meer, zoals de zwarte markt en de buitenmarkt met tweedehands spullen. Gaat u zelf maar eens kijken.

Website De Info Deler
Twitter @De_Info_Deler

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Statcounter

Copyright De Info Deler