Zelf een minicamper van stationwagen of MPV maken

Extra informatie over de constructie van een zelfbouw minicamper. Details over het zelf bouwen van een minicamper, in het bijzonder over: de verduurzaming, de constructie van neerklapbare deurtjes en het afdekken van de opbouw zelfbouw minicamper. 

   

 

Constructie zelfbouw minicamper - verduurzamen

Nadat de constructie van de zelfbouw minicamper voor stationwagen/MPV is gemaakt, kan deze opbouw verder worden uitgewerkt. Om de opbouw van de zelfbouw minicamper (bestaande uit twee losse bakken, vier uitklapbare balkjes en twee opklapbare elementen) te verduurzamen, zijn de onderdelen van de constructie geschuurd en vervolgens geverfd in een tint van de stationwagen/MPV. Hierdoor is de constructie zelfbouw minicamper van buitenaf minder zichtbaar en kan het luchtbed of de matras er zonder problemen worden opgelegd.

Constructie zelfbouw minicamper - twee losse afsluitbare bakken

De twee losse afsluitbare bakken in de achterbak (die samen één blok vormen voor de bedbodem) zijn voorzien van neerklapbare deurtjes. Hierdoor kunnen spullen netjes worden opgeborgen. Eventueel kunnen de deurtjes ook worden afgesloten. Tevens kunnen de deurtjes worden gebruikt als tafeltje om bijvoorbeeld (onderweg) een butagasstel op te zetten om een hapje of drankje klaar te maken.
 

Constructie zelfbouw minicamper - neerklapbare deurtjes

Voor de neerklapbare deurtjes aan de twee losse bakken van de zelfbouw minicamper zijn de volgende onderdelen gebruikt: 2 houten platen op maat, 4 scharnieren, 2 grendels, 2 kettingen en schroeven. Voor het geval de grendels openschieten, kan voor de zekerheid  een spijker of iets dergelijks door de grendels worden geschoven. Natuurlijk kunnen aan de grendels ook een slotje worden gezet.

Constructie zelfbouw minicamper onder afdekscherm

Eén van de voordelen van de constructie zelfbouw minicamper is dat de opbouw precies past onder het afdekscherm van de laadruimte. Hierdoor kan indien gewenst de constructie blijven staan. Het is ook mogelijk om de achterbanken weer op te klappen en gezien het gewicht alleen de twee losse bakken van de opbouw minicamper te laten staan.

Gerelateerde artikelen constructie zelfbouw minicamper

© De Info Deler


Reageer onderaan de pagina op het artikel 'Hoe maak je zelf een raamisolatie set voor je camper, minicamper, caravan of boot’?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Statcounter

Copyright De Info Deler